Fórum SVBJ Přízřenická
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Problem jak vyřešit přijem tv

4 posters

Goto down

Problem jak vyřešit přijem tv Empty Problem jak vyřešit přijem tv

Příspěvek  Martinek Petr B1-41 Thu Nov 06, 2008 9:19 pm

Při koupi bytu jsem si myslel ,že je v ceně nejen byt a nějake ty společne prostory ,ale i čast veškerych rozvodu (voda,elektrika,anteni rozvod atd.).Po telefonickem rozhovoru s panem Čermakem z NetDataComu jsem se dozvěděl, že tomu tak neni.Rozvody anteny jsou v majetku NEtDataComu a antena na střeše patří Sceptrumu.A tam je zakopanej pes.Dozvěděl jsem se, že Sceptrum chce antenu na střeše odmontovat(pry tam byla jen dočasně).To znamena že nabídka od NetDataComu je jedina kterou mame,protože kdybychom si chteli koupit společnou antenu jako družstvo tak myslim že NetDataCom by nam to do bytů zdarma po jejich rozvodech nedovedl.Dalši varianta je ,že každy kdo neni spokojen se stavajici nabidkou si muže pořidit vlastni satelit, ale nevim jak by fungoval třeba u mně když mame byt situovan na zapad. No a posledni varianta co mě napada je ,podepsat smlouvu na přijem tv s již zmiňovanou firmou.Což by obnašelo:
- měsicni paušal 150 kč za omezenou plus 270 kč za zakladni nabidku
- pořizeni set-top-boxu za 2000 nebo 6000 kč (jsou tak drahe protože vysilaji ve formatu DVB-C)

No a dalši problem. Při pořízeni jednoho set-top-boxu bude digitalni signal pouze na jedne televizi a na druhe pojede pouze analog.Snad by pomohlo si koupit Set-top-boxy dva.Myslim že většina z nas pokud ma tv s vestavěnym digitalnim tunerem tak je to DVB-T a ten nepracuje s DVB-C.Varianta jak se vyhnout koupi draheho set-top-boxu je mit televizor s vestavěnym DVB-C tunerem ale problem je že jsou pořad ještě dost drahé a malo ktery vyrobce tento tuner ma.Pak musi byt v televizoru ještě slot na dekodovaci kartu.A tam je dalši problem,protože po dalším telefonu jsem se dozvěděl že firma NetDataCom tyto karty ma ,ale nedoporučuje je zakaznikum.Musi byt kompatibilni s určitym typem televize a i když je (po projednani s vyrobcem)tak s nima maji dost velke problemy.Pry ji někdo tady z Přizřenicke již ma tak to snad potvrdi jak to funguje nebo nefunguje.

A to nejlepši na konec : Když si nekoupite vlastni satelit nebo nepodepišete smlouvu s NetData Comem,tak prostě televize NEPOJEDE!!!
Ja začinam zvažovat koupi satelitu ,samozřejmě až mě někdo řekne jestli něco chytnu s oknama na zapad.
Možna by bylo dobry aby se na to koukl někdo kdo tomu rozumi a jestli neexistuje ještě nějaka varianta jak ten signal do bytu dostat.
Martinek Petr B1-41
Martinek Petr B1-41

Poeet p?íspivku : 12
Registration date : 30. 01. 08

Návrat nahoru Goto down

Problem jak vyřešit přijem tv Empty Re: Problem jak vyřešit přijem tv

Příspěvek  Tomáš Zerzaň, B2-34 Fri Nov 07, 2008 1:02 pm

Bohuzel jsme v pasti naseho monopolniho dodavatele datovych sluzeb. Musi mu byt jasne, ze momentalne nemame jinou volbu pripojeni a proto ho nic netlaci zlevnovat/zlepsovat sluzby.
Osobne bych byl pro odkoupeni rozvodu (pasivnich prvku ve zdech) od NetDataComu, zakoupeni spolecne TV anteny a dohodu s nejakym jinym poskytovatelem placenych TV programu a Internetu (styska se mi po UPC Crying or Very sad ). Vite jak by asi nas dum vypadal, kdybychom nemeli spolecnou antenu?
(zde je mala napoveda)

Jeste me napada dotaz: Plati NetDataCom nejaky najem za umisteni svych kabelu a rozvodu v nemovitosti?
Tomáš Zerzaň, B2-34
Tomáš Zerzaň, B2-34

Poeet p?íspivku : 75
Registration date : 21. 01. 08

Návrat nahoru Goto down

Problem jak vyřešit přijem tv Empty Prijem televizniho signalu

Příspěvek  Jirka + Ivana B2-45 Sat Nov 08, 2008 3:06 pm

Dobry den vsem,
my resime prijem televizniho signalu zakoupenou pokojovou antenou se zeilovacem + set-top boxem. Mame prijem vsech ceskych stanic + nejake radia. Problem muze byt s umistenim samotne pokojove anteny - nejblizsi vysilac jsou myslim v Brne Hady.
Ale samozrejme to nemeni nic na tom, ze nam developer firma Sceptrum nechala co se tyka prijmu tv takoveho pekneho kostlivce ve skrini.
Nejspis aby usetrila ci vydelala, tak tyto rozvody, ktere jsou tak nejak samozrejmosti u vsech novostaveb, prodala jinemu pravnickemu subjektu. Myslim, ze jak zde jiz zaznelo, bude zajime zjistit, jak muze mit cizi firma svoje site v nasem spolecnem bytovem dome, ktery uz davno nepatri firme Sceptrum. Takze by nam mela platit poplatky za to, ze je ma v nasi stavbe - navrhuji tak vysoke poplatky, ze nam ty rozvody pak radsi sama proda nebo se s nami bude chtit nejak dohodnout. Pote by stalo za uvahu, mozna ze spolecneho fondu oprav, nechat zbudovat slusny prijem TV vysilani na strese od specializovane firmy - i s ohledem na pozadavek nekterych sousedu, na prijem satelitniho vysilani.
No myslim, ze prosincova schuze vsech obyvatel bytoveho domu bude mit opravdu nabitz program k reseni - vytahy, uklid, osvetleni spolecnich prostor, lavicky, prip. detsky koutek apod.
Hezky den vsem

Jirka + Ivana B2-45

Poeet p?íspivku : 15
Registration date : 09. 02. 08

Návrat nahoru Goto down

Problem jak vyřešit přijem tv Empty ještě jednou přijem tv

Příspěvek  Martinek Petr B1-41 Thu Nov 13, 2008 8:17 pm

Znovu jsem pročital kupní smlouvu a zjistil jsem že pan Čermak z NetDataComu neřikal pravdu ,když mě tvrdil že anteni rozvody patři jim.V kupní smlouvě je jasně psano jaké časti budovy a rozvodů po ni, je ve společnem vlastnictvi majitelů jednotek. Asi to na nas zase zkouši.Jinak myslim 6e společna antena by bylo to nejlepši řešeni.
Martinek Petr B1-41
Martinek Petr B1-41

Poeet p?íspivku : 12
Registration date : 30. 01. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Erik Mikuš, B2-35 Thu Dec 11, 2008 4:02 pm

Bohužel pravou je, že telvizní rozvod není v majetku našeho společenství.
Erik Mikuš, B2-35
Erik Mikuš, B2-35

Poeet p?íspivku : 74
Registration date : 23. 01. 08

Návrat nahoru Goto down

Problem jak vyřešit přijem tv Empty TV

Příspěvek  B1-31 Wed Feb 18, 2009 2:50 am

K TV, veškeré rozvody jsou součástí bytových jednotek, stožár společné antény nikdo neodmontuje ani SCEPTRUM to by je k tomu "někdo" musel pustit jinak by to museli ukrást. A pokud by anténu přeci někdo ukrad tak stožír a anténa je investice cca 3000 kč.Na stožáru stačí za pár korun vyměnit jedinou anténu a jede DVB-T pro všechny okamžitě, kdo má set-top-box a nebo tv s tímto zařízením! Mám pokojovou anténu DVB-T a funguje bez problémů ! A to není signál ještě stoprocentní.
Jinak se domnívám kdo chce něco nadstandartního ať si koupí.Bohužel v jednom rozvodu nepojede DVB-T a kabelovka zároveň.Tak pro všechny navrhuji DVB-T na streše a kdo chce tak ať se připojí na kabel za své to samozřejmě jde,protože rozvody jsou k tomuto přizpůsobeny.

B1-31
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tomáš Zerzaň, B2-34 Wed Feb 18, 2009 12:49 pm

No, pokud antena skutecne patri SCEPTRUM, tak jim prece nemuzeme branit v demontazi a nazyvat to jeste kradezi.

Dalsi veci je, ve Vami navrhovanem reseni pocitate se slozitymi vlastnickymi vztahy:

Antena na strese (majetek Sdruzeni) -> kabelove rozvody a aktivni prvky (majetek ciziho subjektu, nyni napr. v racku v garazi, kde je patrno, ze nektere programy jsou stale po dome rozvadeny analogove) -> zasuvka v byte (majetek clena Sdruzeni)

To v sobe skryva radu problemu, ktere se mohou v budoucnosti kdykoliv vynorit.

Cela diskuse je hlavne o tom, ze neco udelat musime (treba jen zajistit vlastni DVB-T antenu). No a kdyz uz tedy to neco delat budeme, proc to rovnou neudelat dobre a s vyhledem do budoucnosti. Pokud by se to delalo pro vsechny, da se predpokladat, ze cena reseni bude nizsi, nez kdyby si to delal kazdy na vlastni pest. Nemluve o estetice domu, na kterem uz rasi vsemozne anteny.

Kazdopadne Vam dekuji za vyjadreny nazor.

Mam jeste dotaz: Pisete, ze "v jednom rozvodu nepojede DVB-T a kabelovka zároveň" a "ať se připojí na kabel za své to samozřejmě jde". Muzete to trochu rozvest? Jak si ma tedy zajemce o kabelovou televizi pripojit, kdyz "to nepojede zaroven"? Pripominam, ze do kazdeho bytu vede pouze jediny koaxialni kabel schopny prenaset televizni signal. Dekuji.
Tomáš Zerzaň, B2-34
Tomáš Zerzaň, B2-34

Poeet p?íspivku : 75
Registration date : 21. 01. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: