Fórum SVBJ Přízřenická
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Byla zahájena topná sezóna.

3 posters

Goto down

Byla zahájena topná sezóna. Empty Byla zahájena topná sezóna.

Příspěvek  Erik Mikuš, B2-35 Sun Oct 11, 2009 10:52 am

Včera tj. 10.10.2009 cca od 12 hodin byla přepnuta kotelna, na Přízřenické, na zimní provoz.
Od tohoto dne se tudíž topí Smile
Erik Mikuš, B2-35
Erik Mikuš, B2-35

Poeet p?íspivku : 74
Registration date : 23. 01. 08

Návrat nahoru Goto down

Byla zahájena topná sezóna. Empty Topení je vlažné

Příspěvek  Diana26 Wed Oct 14, 2009 12:38 am

Dobrý večer,nastěhovala jsem se sem teprve asi před 14 dny a ted když bylo puštěné topení,tak jsme zjistili,že topení na chodbě,ob.pokoji,kuchyni a v koupelně je jen vlažné a to je puštěné na 5.Vzhledem k tomu,že tady nikoho zatím neznám,tak nevím na koho se s tímto problémem mám obrátit.Nevím jak to tady funguje,ale doufám,že mi někdo poradí.Za případné rady předem moc děkuji Diana Kripnerová byt B1-22

Diana26

Poeet p?íspivku : 4
Registration date : 13. 10. 09

Návrat nahoru Goto down

Byla zahájena topná sezóna. Empty Topení je vlažné

Příspěvek  Erik Mikuš, B2-35 Wed Oct 14, 2009 10:33 am

Dobrý den, výtejte v našem domě Smile

Pokusím se vysvětlit jak to funguje.
Každé topení je osazeno termoregulační hlavicí, která dle teploty vzduchu nezávisle na vás uzavírá, či otevírá ventil a pouští množství teplé vody do radiátoru.
Termohlavice musí být instalovány, což je povinností ze zákona (pokud si to dobře pamatuji)

Tudíž pokud je teplota v místnosti 12 st. C a topení je vlažné, pak je něco špatně.
Pokud je teplota v místnosti 20 st C a topení je vlažné, pak je to, dle informací topenářů, v pořádku.

Tudíž, první otázka kterou vám topenář položí, je jakou máte teplotu v místnosti?
Erik Mikuš, B2-35
Erik Mikuš, B2-35

Návrat nahoru Goto down

Byla zahájena topná sezóna. Empty Vlažné topení

Příspěvek  Diana26 Wed Oct 14, 2009 2:03 pm

Aha,tak že je asi vše v pořádku,teplotu v bytě mám cca 20C,ale jsem zimouřivá a i při této teplotě je mi zima a chodím tu v teplých ponožkách.Jinak děkuji za informaci,myslela jsem si že je něco špatně.V milulém bytě jsem měla topení horké nezávisle na teplopě v bytě.Ještě jednou moc děkuji za odpověd.Přeji hezký den Diana

Diana26

Návrat nahoru Goto down

Byla zahájena topná sezóna. Empty vlažné topení

Příspěvek  Parizkovi B3-52 Mon Oct 26, 2009 12:22 pm

Zdravím, k tomu topení - mě řekl topenář, když nám tu odvzdušňoval topení, že termostat nastavený na 3 vytopí byt na asi 20 nebo 21 stupňů. Takže pokud je v bytě kolem 20st. a topení je na 5, tak by mělo vytopit místnost asi na 28st. Tak si myslím, že to není úplně v pořádku. Možná to potřebuje odvzdušnit nebo něco spravit. Nám taky radiátor v koupelně topí špatně - na 5 je vlažný a měl by být horký.

Parizkovi B3-52

Poeet p?íspivku : 37
Location : Modrice, South Moravia, Czech Republic, Europe, Earth/Terra, Solar System, Milky Way, The Known Universe
Registration date : 12. 12. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Diana26 Thu Oct 29, 2009 10:14 pm

Dobrý večer,tak od dnešního rána nemáme topení jen vlažné,ale uplně studené a to ve všech místnostech,samozdřejmě všude puštěné na pětku.Po pravdě řečeno mě to už přestává bavit.Po každé když se vracím domů,tak přemýšlím jestli tam bude teplo nebo zima.Proto prosím,jestli by někdo nevěděl na koho se obrátit,aby topení překontroloval a já už měla klid a nemusela pořád řešit topení.Moc děkuji a přeji hezký večer Diana

Diana26

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Erik Mikuš, B2-35 Fri Oct 30, 2009 10:17 am

Dobrý den. Myslím, že úplně vím, jak se cítíte. Já s topením bojuji již 4 měsíce, samozřejmě za všechny nájemníky. A musím říci, že mi značně dochází trpělivost. Každopádně se již blížíme ke konci. Chystám se připravit dokument ve kterém bych popsal vše co se kolem kotelny dělo.

Včera dopoledne bylo topení vypadlé. V poledne to měli dát do pořádku. Navečer jsem měl telefon od pana Skřipce a lísteček od jedné sousedky že jim topení nejde. Po příjezdu domů jsem to prověřil a zjistil jsem, že neproudí teplá voda do stupaček. Zjistil jsem, že automatická regulace nepustila vodu do stupaček a nezapla ani čerpadla. Přepnul jsem vše na ruční provoz a po půl hodině topení již fungovalo. Mezi tím jsme strávil 40 minut na telefonu zjišťováním a dohadováním s dodavatelem o tom, že toto by mělo být zjištěno. Nic příjemného. Dneska by to měli dát do pořádku.
Bohužel jsem zjistil, že jsme si koupili nadstandardní bydlení, ale se standardními věcmi.

Do budoucna prosím raději zavolejte, bude to rychlejší. Sem to klidně můžete napsat také Smile
Navíc vím jen o problému, který byl včera. Žádný jiný problém mi nebyl nahlášen Sad
Erik Mikuš, B2-35
Erik Mikuš, B2-35

Návrat nahoru Goto down

Byla zahájena topná sezóna. Empty Re: Byla zahájena topná sezóna.

Příspěvek  Šafárik Sun Sep 05, 2010 12:31 am

Dobrý večer,chci se jen zeptet kdy se zapne kotelna.Máme malé dítě a v noci je už nepříjemné chladno.Děkuji za odpověd a dobrou noc.

Šafárik
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Diana26 Mon Sep 06, 2010 8:56 pm

Dobrý večer,také by mě zajímalo,kdy bude tento rok zahájena topná sezona.Za odpověd děkuji Diana

Diana26

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: