Nové dveře uvnitř domu
2 posters
Strana 1 z 1
Nové dveře uvnitř domu
Na prosincové schůzi vlastníků byl Výborem předložen návrh na vybudování nových dveří, které by v zimních měsících měly tepelně izolovat chodbu. Sám jsem hlasoval proti tomuto návrhu. Následně Výbor požádal, aby ti, kteří s návrhem nesouhlasili, vyjádřili své argumenty na fóru. Žádám tedy ty, co stejně jako já hlasovali proti návrhu, aby mě následovali.
Bydlel jsem v různých bytových domech a všude byly (už od začátku, nebo byly později přidělány) nějaké vnitřní dveře. Ty byly ještě často zamčené/zabouchnuté a tak člověk nesoucí nákup/počítač/knihy musel balancovat se svým nákladem, šátrat po kapsách pro další klíč a bojovat se zavíracím mechanismem. Naopak nyní si konečně plně užívám ten luxus, kdy tlačítkem zavřu garáž, opřu se zády do dveří do chodby, vystoupám po širokém schodišti a zastavím se až před bytem. Možná se Vám to bude jevit jako malichernost, ale pro mě je to rozdíl mezi příjemným a opruzem. Docela jsem se vyděsil, když jedna moje návštěva komentovala dispozici na patře v B2 (3 vchodové dveře sdílejí "kout") slovy: "No to je skvělé, tady se dají společné dveře pro 3 byty. Získáte více soukromí a ještě se Vám zvětší prostor. Třeba na kola je to ideální."
Ne, tohle opravdu nechci.
Bydlel jsem v různých bytových domech a všude byly (už od začátku, nebo byly později přidělány) nějaké vnitřní dveře. Ty byly ještě často zamčené/zabouchnuté a tak člověk nesoucí nákup/počítač/knihy musel balancovat se svým nákladem, šátrat po kapsách pro další klíč a bojovat se zavíracím mechanismem. Naopak nyní si konečně plně užívám ten luxus, kdy tlačítkem zavřu garáž, opřu se zády do dveří do chodby, vystoupám po širokém schodišti a zastavím se až před bytem. Možná se Vám to bude jevit jako malichernost, ale pro mě je to rozdíl mezi příjemným a opruzem. Docela jsem se vyděsil, když jedna moje návštěva komentovala dispozici na patře v B2 (3 vchodové dveře sdílejí "kout") slovy: "No to je skvělé, tady se dají společné dveře pro 3 byty. Získáte více soukromí a ještě se Vám zvětší prostor. Třeba na kola je to ideální."
Ne, tohle opravdu nechci.
Tomáš Zerzaň, B2-34- Poeet p?íspivku : 75
Registration date : 21. 01. 08
dveře
Musím říci, pokud by to mělo vypadat tak jak Tomáš Z. popisoval, tak bych byl též proti.
Samozřejmě dveře by měli být za nějakých podmínek.
Uvažujeme o řešení, které by splňovalo tyto podmínky:
- dveře by nebyly zamykatelné (z požárního hlediska musíme dodržet průchodnost)
- tlakem otevíratelné z obou stran
- v létě by mohli být odstraněny
Budeme se snažit najít takové řešení které by bylo vyhovující pro většinu. Myslíme taky na mámy s kočárky a pod.
Myšlenka izolovat prostory chodeb se ukázala správná v momentě, kdy jsme zjistili, že v původním plánu tyto dveře bytový dům měl.
Samozřejmě dveře by měli být za nějakých podmínek.
Uvažujeme o řešení, které by splňovalo tyto podmínky:
- dveře by nebyly zamykatelné (z požárního hlediska musíme dodržet průchodnost)
- tlakem otevíratelné z obou stran
- v létě by mohli být odstraněny
Budeme se snažit najít takové řešení které by bylo vyhovující pro většinu. Myslíme taky na mámy s kočárky a pod.
Myšlenka izolovat prostory chodeb se ukázala správná v momentě, kdy jsme zjistili, že v původním plánu tyto dveře bytový dům měl.
Erik Mikuš, B2-35- Poeet p?íspivku : 74
Registration date : 23. 01. 08
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: